MBCL

MBCL ervaren

  • MBCL in acht sessies:
    Het oorspronkelijke programma bestaat uit acht lessen van 2,5 uur, die wekelijks of tweewekelijks gevolgd worden, een stiltedag of extra oefensessie, en dagelijks ¾ à 1 uur thuis oefenen, ondersteund door werkboek en audio-hulpmiddelen.

  • Driedaagse MBCL-introductie (met of zonder verblijf): compacte, intensieve kennismaking met de belangrijkste oefeningen en thema’s van het acht-weekse programma.

  • Drie- of meerdaagse MBCL-retraite (met verblijf op rustige locatie) waarbij begeleide oefeningen zijn ingebed in stilte.

Daarnaast zijn er hybride vormen (bijvoorbeeld wekelijks 6x ½ dag of 2 weekenden) en mogelijkheden om MBCL online te ervaren.

Particulier worden trainingen vaak voor breed publiek aangeboden. In organisaties, afhankelijk van de setting, worden ze ook gegeven aan specifieke doelgroepen van cliënten, patiënten of professionals, zo nodig met aangepaste programma’s.

MBCL-trainersopleiding

Mindfulnesstrainers en diverse professionals (gezondheidszorg, onderwijs, management, human resources, geestelijke verzorging) die aan de toelatingscriteria voldoen kunnen een MBCL-trainersopleiding volgen. MBCL-scholing wordt aangeboden via meerdere organisaties en opleidingsinstituten, als een zesdaagse Teacher Training (TT) of als twee modules van drie dagen.

Vooraf dien je eerst ervaringsgericht kennis te maken met MBCL (via één of meer van de bovengenoemde vormen). Na de TT dien je onder supervisie van een erkende MBCL-supervisor een eerste training te geven om in het MBCL-trainersregister toegelaten wordt.

Persoonlijk aanbod

Ik bied op verzoek van organisaties, bedrijven of particulieren trainingen aan in mindfulness, compassie of mindful communiceren en MBCL-trainersopleidingen.

In binnen- en buitenland word ik regelmatig gevraagd trainingen en nascholingen te geven bij opleidingsinstituten voor mindfulnesstrainers, gezondheidszorg- of andere professionals.

Op verzoek bied ik individuele begeleiding en supervisie aan professionals – online, op locatie of via walk & talk.

MBCL-intervisie

Voor MBCL-trainers en andere professionals die met MBCL werken bestaat een online intervisiegroep met maandelijkse bijeenkomsten. Voor de uitgangspunten klik hier.