MBCL

Compassie in je leven - mindfulness verdiepen met heartfulness

Auteur Frits Koster & Erik van den Brink Uitgever Boom, Amsterdam, volledig herziene uitgave 2019, met vele downloadbare audio-oefeningen en werkbladen

Een zelfhulpboek voor breed lezerspubliek, tevens werkboek voor deelnemers aan een MBCL groepstraining. Voorwoord: Mark Williams. Inclusief audio downloads en werkbladen.

Een vriendelijker omgang met jezelf, meer sociale verbondenheid, minder angst om fouten te maken – wie wil dat niet? In de praktijk blijkt het leven lang niet altijd gemakkelijk te zijn. Compassie, of mededogen, stelt je in staat meer levensgeluk te ervaren.

Compassie is een sensitieve houding bij lijden in onszelf en in anderen, en de bereidheid ons in te zetten om dit lijden te verlichten en te voorkomen. Compassie is bij iedereen in aanleg aanwezig, maar kan door allerlei omstandigheden onvoldoende tot wasdom komen. Onderzoek toont aan dat compassie een gouden weg aanreikt naar emotionele gezondheid, welzijn en veerkracht. Met behulp van dit zelfhulpboek kun je dit vermogen door oefening laten groeien en verdiepen.

De compassietraining is wetenschappelijk onderbouwd en dit boek beschrijft het programma in acht hoofdstukken, met een rijkdom aan vrij downloadbare oefeningen en andere oefenmaterialen. In De auteurs hebben inmiddels in vele landen ervaring opgedaan met het geven van de training. In deze volledig herziene editie van Compassie in je leven zijn de meest recente ontwikkelingen en inzichten opgenomen.

Dit boek leidt ons door het landschap van ons dagelijkse leven en biedt nieuwe perspectieven. Het nodigt ons uit eerst te lezen, dan te reflecteren en dan te oefenen. Ik kan je dit boek van harte aanbevelen.
Uit het voorwoord van Mark Williams, emeritus professor in klinische psychologie, universiteit van Oxford